2009 II ketvirtis – skundas Sodrai (I etapas)

Home / Teismas prieš SODRĄ / 2009 II ketvirtis – skundas Sodrai (I etapas)

Jau galima teikti skundus Sodrai ir už 2009 m. II ketvirtį dėl sumažintų įmokų pervedimo į pensijų fondų sąskaitas. Čia pateikiamas skundo projektas dėl ne visos įmokos pervedimo į pensijų fondą.

DĖMESIO. Pateikiama informacija negali būti laikoma teisine konsultacija. Pensijų fondų dalyvių asociacija neprisiima jokios atsakomybės už bet kokius nuostolius, kurie gali kilti dėl to, kad buvo pasiremta interneto puslapyje pateikta informacija, dokumentais ir (ar) netinkamai jais pasinaudota.

Primename, kad tai privalomas ikiteisminis etapas.

Jei teiksite skundą, reikia atlikti šiuos veiksmus bei žinoti šią informaciją:

1) skunde reikia įrašyti trūkstamą informaciją;
2) skundo projektas yra bendro pobūdžio ir skirtas tiems atvejams, kai skundą teikiantis asmuo gavo 2009 m. II ketvirtį tik darbo užmokestį dirbdamas pagal darbo (ar ją atitinkančią) sutartį; informaciją apie tikslias pajamas (be kitų šaltinių) galima sužinoti prisijungus per savo internetinę bankininkystę prie Sodros informacinės sistemos;
3) prie skundo galima pridėti pensijų kaupimo sutarties kopiją, įrodymus apie pervestą pinigų sumą į pensijų fondą;
4) skundą reikia pasirašyti ir pateikti arba išsiųsti paštu Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybai prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos adresu: Konstitucijos pr. 12, Vilnius;
5) asmenis, pateikusius skundus, prašome pasidalinti informacija apie tai, kaip Jums sekėsi.
6) Pensijų fondų dalyvių asociacijos nariams teikiama detalesnė informacija bei koreguojamas skundas, kurie 2009 m. II ketvirtį gavo ne (arba ne tik) darbo užmokestį.

Taip pat informuojame, kad į Sodrą su skundu kreipsis ir Pensijų fondų dalyvių asociacija.

Pensijų fondų dalyvių asociacijos pirmininkas
Mindaugas Gedeikis

Susisiekti

Turite klausimų ? Parašykite mums.